Wyspa Korčula
-
alosiaJa byłam na korculi i uważam ze tam jest przepięknie i warto tam pojechac zchęcam wszystkich zeby tam pojechali !!
12 kwietnia 2009 -
tu twoje imieWłasnie dwa dni temu wróciłam z Korculi . Piekna wyspa ładniejsza chyba niz Hvar na którym byłam dwa tata temu .
14 września 2010
Najpiekniejsze miejsce to wcale nie Lumbarda o której sie tyle naczytałam .Piekniejsze sa miejscowosci wzdłuz brzegu południowego od miasta Korcula w lewo . Wakacje były piekne , pełne przygód i nowych odkryć na wyspie . Polecam . Warto tylko zmieniac miejsca zakwaterowania poniewaz w jednym miejscu jest troche nudno po kilku dniach a na wyspie jest bardzo duzo pieknych miejsc.
Jola -
maciejChcemy z żoną pojechać na Korcule we wrześniu.Podrzucie proszę trochę informacji gdzie warto zatrzymać się (domki,apartamenty, hotele raczej nie ze wzgledu na psiaka).Dzieki za wszelkie info. biuro@lodzie-nautica.pl
13 marca 2012 -
beaz Korculi najbliżej do Orebicu, promem chyba z 15 minut się płynie albo stateczkim :)
18 maja 2012 -
asiaWczoraj wrocilismy z Korculi jestesmy oczarowani do tej pory bylismy fanami Krety no ale teraz musimy sie zastanowic ktora z tych wysp jest piekniejsza- goraco polecamy na wakacje
6 sierpnia 2012 -
justynaKorculi zdecydowanie nie polecam: w porównaniu z resztą kraju słabe kampingi (brak dostępu do pięknych plaż), plaże głównie betonowe czyli żadnej przyjemności z opalania, w morzu syf i nic do oglądania bo wszędzie żagłówki i nawet jeżowce się zmyły, niby najładniejsze żwirowe plaże nie umywają sie do tych na Pag czy na Makarskiej, a do tego tak zatłoczone że chyba na człowieka przypada 0.5m2.. A samo miasteczko Korcula niby spoko ale jak ktoś wcześniej widział Trogir, Split czy Szybenik nie wspominając o Dubrowniku to się zawiedzie i to bardzo bardzo. Wyspę polecają chyba tylko Ci którzy siedzieli na niej cały wyjazd i nie zobaczyli reszty kraju który bije Korculę na głowe.
19 sierpnia 2012