Mecz Chorwacja Brazylia na mundialu 2014
-
TomekWitam, kto oglądał mecz Brazylia-Chorwacja po ceremoni otwarcia Mistrzostw Świata w Piłce Nożnej? Osobiście choć rozum podpowiadał że Brazylia która ma o wiele większe szanse i bogatrzą tradycje związaną z piłką nożną. wygra, to jednak serce dopingowało Chorwacji. Niestety przegrali, a wiele gazet i portali chorwackich dość ostro komentowało tą przegraną ze względu na słuszne lub nie słuszne decyzje sędziego. Jaka jest wasza opinia i ocena meczu?
17 czerwca 2014 -
AdamO meczu Chorwacji z Brazylią można by dużo pisać, niekoniecznie dobrego ze względu na liczne pomyłki sędziego. Nie ma co się natomiast skupiać na tym co było, tylko na tym co się zaraz wydarzy. Za chwilę Chorwacja zmierzy się z Kamerunem, i to będzie mecz o wyjście z grupy, bowiem zarówno Kamerun jak i Chorwacja przegrała w poprzedniej kolejce. Myślę że tym razem co najmniej wygrają. Patrząc na typowania najpopularniejszych serwisów przyjmujących zakłady to Chorwacja jest zdecydowanym liderem i o ile nie będzie tak jak z Hiszpanią, to myślę że Chorwacja z Kamerunem wygra.
18 czerwca 2014 -
PawełMecz z Brazylią był specyficzny, trochę sędzia ich oszukał ale prawda jest taka że chorwaci też nie grali na 100%, nie mieli jakiś powalających akcji. poza tym grali w osłabionym składzie. W meczu z Kolumbią jest inna sytuacja, Chorwacja jest faworytem w tym spotkaniu. będzie grał Mario Mandziukic który nie grał w meczu z Brazylią. ja tam stwiam na Chorwację!
19 czerwca 2014 -
AniaChorwacka drużyna piłki nożnej jeszcze nie raz nas zaskoczy - taką mam nadzieję. Przypomnijcie sobie jak daleko doszli podczas Euro 2012, kiedy nasza drużyna nawet nie wyszła z grupy, Chorwaci grali w ćwierć finałach. Pierwszy mecz im nie poszedł, między inymi za sprawą sędziego który nie popisał się trafnymi decyzjami, ale i doping brazylijskich kibiców mógł mieć znaczenie. Mecz otwarcia, trybuny wypełnione Brazylijczykami - pewnie w telewizji nie było to tak odczuwalne jak tam na miejscu ale to mogło mieć też jakiś psychologiczny wpływ na wynik końcowy. Najważniejsze że Chorwacja ma wciąż szanse wyjść z grupy, i potwierdzili to w ostatnim meczu z Kolumbią pokonując ją 4:0
Decydującym meczem o wszystko będzie kolejny mecz z Meksykiem, bowiem będzie to mecz o wyjście z grupy. Ja stawiam że grupę opuści Brazylia i oczywiście Chorwacja.Drużyna piłkarska Chorwacji