Ile kosztuje tygodniowy pobyt z własnym transportem?
-
KrzysztofWszyscy nasi znajomi byli już w Chorwacji tylko my jeszcze nie byliśmy. Żona uparła się by tam pojechać, próbuje więc to jakoś policzyć o ile będzie drożej niż nad naszym morzem?
22 stycznia 2014
Ile kosztuje tygodniowy pobyt cztero osobowej rodziny w Chorwacji? Transport to mniejwięcej wiem, z Warszawy powiedzmy do Dubrovnika albo na wyspę Korcula jakoś kilometrówkę policzę ale ile kosztuje sam pobyt, zakwaterowanie i wyżywienie? ile trzeba mieć kasy na każdy dzień pobytu? Da się to jakoś przeliczyć? -
WalterCiężko jednoznacznie odpowiedzieć, ponieważ każdy gustuje w czym innym, jeden będzie szczęśliwy z zupki chińskiej inny z porcji pieczonego prosiaka, mi statystycznie jednak od 3 ostatnich lat trzy tygodniowy pobyt w Chorwacji w drugiej połowie lipca, 3 osobową rodziną z własnym transportem, wyżywieniem i zakwaterowaniem na campingach (ale 4 i 5 gwiazdkowych!) wynosi 8 tyś zł na co się składa: około 3 tyś zł campingi (średnio 180zł/ dzień), 3 tyś wyżywienie (w tym ponadprogramowe zakupy lody, browary, itepe.) i około 2 tyś transport.
24 stycznia 2014
Myślę że tygodniowy pobyt 3 osobowej rodziny to minimum 2 tyś drugie tyle transport. więc na tydzień nie opłaca się jechać. -
JaśTo zależy ile wydajesz, ile jesz, itp. Ale myślę że tydzień 4 osobowej rodziny w Chorwacji wyniesie minimum 2,5 transport. Wiadomo że mówimy tu o kwocie minimalnej (w jakiej realnie można wyjechać na wczasy do Cro) wiadomo że jak ktoś może sobie pozwolić to znajdzie sam hotel za 10 tyś/tydzień, samolot, żarcie w restauracjach to wyjdzie i 30 tyś za tydzień. ale skoro ktoś pyta ile kosztuje tydzień to chyba zainteresowany jest dolną granicą ;-)
25 stycznia 2014
powodzenia. -
KaskaA ja z moim chłopakiem spędziliśmy 10 dni w Chorwacji, nad Adriatykiem i kosztowało nas to mniej niż 1 tyś Kun Chorwackich - czyli około 550 zł :-)) Transport się nie liczy bo pojechaliśmy autostopem !
28 stycznia 2014
Da się??? -
WacławIle kosztuje to zależy do jakich warunków jesteś przyzwyczajony, czy wyżywienie przygotujesz we własnym zakresie i czy zakwaterowanie chcesz w hotelu, kwaterze czy na campingu. Generalnie można powiedzieć że pobyt w sezonie w Chorwacji jest równy lub 10% droższy od pobytu w Polsce (w miejscowościach turystycznych, również w sezonie). Dodatkowe koszty to dojazd/powrót. Generalnie polecam bo za tą niewielką różnice w cenie masz gwarantowaną pogodę, i o wiele więcej atrakcji, lepszy standard i to bez znaczenia czy wybierzesz hotel, kwaterę czy camping. o tym ostatnim w Polsce zapomnij.
19 lutego 2014