Jakieś sprawdzone noclegi w okolic Puli
-
AdamCześć, potrzebuje sprawdzonego noclegu w okolicy Puli, ale nie camping bo zamierzam przenocować tylko jedną noc i dalej w drogę więc nie będę rozbijał namiotu na jedną noc. Interesuje mnie jakiś pokój ewentualnie hostel, z przykładowymi cenami i namiarem na ten nocleg. Dzięki!
3 stycznia 2014 -
Krzysztof WagnerPula oferuje mnóstwo miejsc noclegowych w różnych cenach. Podobnie jest w najbliższej okolicy - na wschód od miasta nad Zalewem Medulińskim leżą miejscowości turystyczne, m.in. Medulin i Premantura. W Puli są też, nieliczne w Chorwacji, hostele. Miejsca należy rezerwować z dużym wyprzedzeniem. W opisanych poniżej hotelach cena noclegu obejmuje śniadanie.
3 stycznia 2014
Hotel Histria (ul. Verudela). Nad morzem, niedaleko mariny w Puli; 457 miejsc; restauracja, basen, plaża. 80 €/os. w pokoju 2-os. Hotel Pula (ul. Sisplac 31). Nad morzem; 384 miejsca; restauracja, basen. 40—71 €/os. w pokoju 2-os. Hotel Milan (ul. Stoją 4). Blisko morza; 24 miejsca; restauracja. 60 €/os. w pokoju 2-os.
Hotel Brioni (ul. Verudela 24). Nad morzem; 400 miejsc; basen, plaża. 54-56 €/os. w pokoju 2-os.
Hotel Park (ul. Verudela). Nad morzem; 242 miejsca; restauracja, basen, plaża. 47-49 €/os. w pokoju 2-os.
Hotel Palma (ul. Verudela). Nad morzem, blisko mariny; 219 miejsc; restauracja, basen, plaża. 48—50 €/os. w pokoju 2-os.
Hotel Scaletea (ul. Flavijevska 26). Obok amfiteatru; 22 miejsca; restauracja. 47 €/os. w pokoju 2-os.
Hotel Riviera (ul. Splitska 1). Niedaleko dworca kolejowego; 163 miejsca; restauracja. 45-47 €/os. w pokoju 2-os.
Hotel Omir (ul. Sergija Dobrića 6). Nieopodal Łuku Triumfalnego; 40 miejsc; restauracja. 61-81 €/pokój 2-os. (bez śniadania).
Hostel Puntiżela (Pula, Puntiżela 155). Nad morzem, dość daleko od śródmieścia; 245 miejsc w 41 pokojach; restauracja. 22-26 €/os. w pokojach 4-i 6-os. (bez śniadania).
Youth Hostel (Pula, ul. Zaljev Valsaline 4). 140 miejsc, dodatkowo 40 w domkach i kemping; całoroczny, w pobliżu plaży; dojazd autobusami #2 i 3. W sezonie 1,20-13,35 €/os., w domkach 13,35-15,35 €/os. (po sezonie taniej).
Mam nadzieje że pomogłem ;-)