Lovran to małe ale wspaniałe miasteczko
-
AntoniByłem tam i powiem wam że czasem warto odwiedzić takie małe miasteczka wolne od zgiełku i panującej wszędzie szalonej atmosfery. W Lovran można odpocząć w kameralny sposób w przyjemnej atmosferze. Za to kocham właśnie Chorwację - każdy znajdzie coś dla siebie. Jak ktoś lubi gwar tłum i wszechobecnych turystów to jedzie to jednego z najpopularniejszych kurortów - a jak ktoś woli kameralnie w ciszy na łonie natury posiedzieć sobie i pomyśleć po relaksować się na urlopie to Lovran jest idealnym miejscem.
8 grudnia 2013 -
KarolTeż tam byłam - popieram tam jest spokojnie i bezpiecznie ale to miejsce raczej dla starszych podróżników. Młodzież bądź też rodziny z dorosłymi dziećmi w wieku nastu lat będą się tam nudzić. O ile za dnia dzieciaki poszaleją na plaży to wieczorem lipa bo nudno
8 grudnia 2013 -
TomaszFajne kameralne charakterystyczne miasteczko, dziś o niewielkim znaczeniu ale mało kto wie że właśnie tam powstała kolebka mieszkańców zasiedlających region Adriatyku. Lovran jest właśnie jednym z najwcześniej zamieszkałych miejsc na całej wschodniej części półwyspu Istria. Lovran było we wczesnym średniowieczu bardzo ważnym ośrodkiem urbanistycznym, poza tym budowano tam statki morskie, było znane na całym północnym Adriatyku. Dziś to niewielka miejscowość, słabo zorganizowana turystycznie (w porównaniu do obecnych kurortów) jednak jeśli ktoś poszukuje takich oryginalnych miejsc to polecam. Ja zwiedziłem to miasteczko na wycieczce rowerowej - to wspaniały sposób na zwiedzanie Lovran.
Centrum Lovran - Istria