Papierosy w Chorwacji
-
WaldekCześć, szykując sie do wyjazdu na urlop na Bałkany, chciał bym dowiedzieć się jak wygląda tam sytuacja z papierosami? Czy musze fajki zabierać ze sobą z Polski, czy mozna kupic na miejscu po normalnej cenie. Właśnie, ile kosztują papierosy w Cro, i jakie tam fajki mozna kupić? Jeśli jest tak jak z niemcami, czyli że drogo to ile papierosów można wieść przez granicę, czy jest jakieś ograniczenie, czy sprawdzają na granicy?
6 listopada 2013 -
KorneliaNie musisz obawiać się o papierosy w Chorwacji, bo zarówno wybór jest ogromny, powiedziała bym nawet większy niż u nas, bo kiedy jeszcze paliłam papierosy to pamiętam że w cro kupowałam marlboro takie jakich w polsce jeszcze nie bylo
6 listopada 2013 -
WaldekCen z tego roku nie pamiętam, bo prawdę mówiąc udało mi się pozbyć nałogu palenia papierosów. ale ceny fajek w chorwackich supermarketach krztałtowały się mniejwięcej tak jak u nas w kraju. Za Marlbolo trzeba zapłacić cos około 27-30 kun, a więc około 13-16 zł Wiadomo że cena w supermarkecie, różnić się będzie od ceny w kiosku, stacji benzynowej czy restauracji ale myślę że ceny tak właśnie wyglądały w 2013.
13 listopada 2013 -
AgataCeny w Konzum 25-35 hrk w zależności od marki.
14 listopada 2013