Dyskoteki w Chorwacji jaką grają tam muzykę i w jakim stylu?
-
SylwiaJak w Chorwacji wygląda sprawa dyskotek, jaką tam gra się muzykę? Czy ktoś z was był lub bywa w chorwackich klubach nocnych i może powiedzieć mi w jakim stylu odbywają się tam dyskoteki? Czy ubiur jest jakiś szczególny wymagany? a może są to balety w strojach kapielowych na plaży lub basenie.
9 czerwca 2013
Jestem bardzo ciekawą jak wygląda taka przykladowa dyskoteką w większym nadmorskim mieście. był ktoś? -
ArekMoże to Cię zaskoczy ale dyskoteka w Chorwacji wcale nie odbiega standardem od dyskoteki w Polsce :) Oczywiście zależy jaki lokal odwiedzisz. W małych miasteczkach turystycznych potańczyć można w większości restauracji które wieczorem zamieniają się w głośne dyskoteki.
10 czerwca 2013
Na większych campingach również trafić można miejsce gdzie można napić się alkoholu i potańczyć. Jeśli pytasz o typowe cluby takie otwarte w nocy a zamknięte w dzień, to w każdym większym mieście znajdziesz takowe. Wiele z nich posiada własnych naganiaczy, którzy na ulicach już od 18:0-19:0 zapraszają i namawiają do odwiedzenia dyskoteki.
Spotkałem się też z dyskotekami w Chorwacji, które posiadają własny darmowy transport. Można zadzwonić pod numer z ulotki, podać adres i poczekać na darmowy transport do klubu z campingu czy apartamentu gdzie mieszkamy. Z powrotem jest podobnie, wystarczy umówić się na godzinę i pilnować miejsca w busie :) -
IzkaDokładnie, nocne kluby w Chorwacji są na wysokim poziomie, ludzie są mili otwarci i mają chęć się bawić. Nie ma zjawiska jakiś gangów czy lokalnej dreserki która włada lokalem tak jak to często bywa u nas w kraju. Generalne polecam gdyby nie ceny zwłaszcza drinków. nie na polską kieszeń. Wódka z lodem 40-50 kun, a to dopiero jest najniższa półka.
11 czerwca 2013 -
TomekNa dyskotekach w Chorwacji gra się hity bierzacego lata. Internet oraz telewizja satelitarna na kanałach jak MTV i podobnych emituje przecież muzykę i teledyski które docierają również do Chorwacji.
13 czerwca 2013
Szanujace się kluby nocne czy tam dyskoteki mają rezydentów, djow którzy grają dużo poza granicami kraju w dyskotekach w niemczech czy w Londynie więc porwać do zabawy wielonarodowa grupę to żaden problem.
Jeśli chodzi o strój to każda szanujaca się dyskoteką wymaga strojów wyjsciowych, panowie w klapkach nie są raczej wpuszczani przez bramkarzy.
ogólnie polecam, tylko faktycznie drinki drogie. -
MarceloPrawda jest taka, że poskakać można ale nie potańczyć. Muza z reguły to dowolna dj-ka czyli mixy mixów i w bardzo głośnym wydaniu. Nie spotkałam się na Bałkanach aby ktoś tańczył i w dodatku w parach, nie ma mowy ! Co do klubów na Chorwacji, to bardzo ładne chorwatki (nie do wyrwania), głośne techno, mało miejsca bo same stoliki, kosmicznie drogi alkohol i kłęby dymu, jarają jak opętani. Podsumowując trzeba dużo wypić albo sporo wypalić aby się dobrze bawić, może w gronie swoich było by lepiej?.
6 lipca 2013 -
KwwWITAM, Byłam na tegorocznych wakacjach w Chorwacji konkretnie na PAG i tam wszędzie leciał zajebisty klubowy utworek w tle z facetem.rewelacja !!! Proszę pomóżcie odnaleźć co to za utwór
8 października 2013