Rezerwacja kwater
-
ZosiaProszę o radę! wybierając się w rejony środkowej Dalmacji można jechać w ciemno czy lepiej rezerwować kwatery Wybieramy się własnymi samochodami we 2 rodziny w sumie 8 osób.
2 czerwca 2013
Patrzyłam na ceny rezerwacji kwater są spore, mam nadzieje że na miejscu znaleźlibyśmy coś taniej -
TomekTo zależy - jeśli masz jakieś specjalne wymagania co do kwatery, że np musi być z widokiem na morze, albo po stronie morza, z dostępem do morza itp. to może być ciężko bo te miejscówki jeśli nie są rezerwowane to zawsze idą w pierwszej kolejności.
3 czerwca 2013
Jeśli chodzi tylko o nocleg, to na pewno coś znajdziecie. Jednak polecam może nie rezerwacje, ale zrobienie wstępnego przeszukania chociażby w internecie kilku ewentualnych lokalizacji. A na miejscu w zależności od okoliczności rozejrzeć się za czymś lepszym/tańszym/atrakcyjniejszym itp. Zaletą rezerwacji jest komfort i pewność że miejsce czeka, wadą jest jednak to że czasem bywa że obok opłaconego wcześniej i zarezerwowanego lokum jest o wiele atrakcyjniejsza miejscówka.
Warto więc wstępnie mieć kilka adresów a na miejscu jeśli czas i siły pozwolą poszukać i porównać. Pamiętaj że w podróży może być różnie - może jakiś korek i kilkugodzine stanie na autostradzie, do tego upał zmęczenie i może choroba lokomocyjna. warto mieć choćby wstępnie sprawdzony adres.
Ja tak co prawa robię z campingami - nigdy nie rezerwuje bo daje sobie możliwość wyboru na miejscu ale zawsze mam kilka adresów w razie gdybym nie miał siły na szukanie to wiem gdzie i za ile można się zatrzymać.
pozdrawiam -
KaśkaZawsze znajdziesz lokum, mniej lub bardziej atrakcyjne ale zawsze znajdziesz. To tylko kwestia wytrwałości w poszukiwaniach bo o to czasem ciężko po 20 godzinej podróży w 40 stopniowym upale ;-)
3 czerwca 2013 -
JuliaDokładnie, od 7 lat jeździmy na wakacje i tylko raz zdarzyło nam się zarezerwować miejsce ale to tylko dlatego że żeby to miejsce zdobyć trzeba było rezerwacji dokonać już zimą. wW każdym innym przypadku obejdzie się absolutnie bez rezerwacji. Chorwacja jest bardzo dobrze przygotowana na przyjęcie każej ilości turystów - oni z tego żyją, i mają wieloletnie doświadczenie.
5 czerwca 2013 -
JasiekWarto zarezerwować sobie nocleg na pobyt w Chorwacji bo często oferty first minutę mają lepsze ceny, bo jak się to mówi lepszy wróbel w garści niż marzenia o turystach których nie ma.
15 czerwca 2013
Poza tym rezerwujac kwaterę, apartament czy miejsce na campingu odpowiednio wcześniej mamy szansę na super lokalizację, np. przy morzu czy z widokiem na morze. My tak robimy od początku wyjazdów na urlop do Chorwacji. -
AnkaWitam czy był ktoś na Ciovo Okrug Donji? Jedziemy z rodzinką pierwszy raz do Chorwacji Wila Blanka ?pozdrawiam wszystkich
16 lipca 2013 -
AnastazjaJeszcze nigdy nie rezerwowaliśmy żadnych kwater apartamentów ani tym bardziej miejsca na campingach. Nie potrzeba składać rezerwacji bo miejsca w Chorwacji dla turystów jest tak wiele że nawet w pełni sezonu nie ma problemu ze znalezieniem noclegu. Chyba ze ktoś chce jakies wyjątkowe specjalne miejsce przy morzu, tzn w pierwszej lini namiotów na campingu.
26 października 2013 -
RomekWłaśnie wróciłem z wyspy Vir, nie ma żadnego problemu z kwaterami każdy znajdzie coś dla siebie na miejscu (na wjeździe czekają "naganiacze") a osoby które rezerwowały wcześniej zapłaciły więcej niż my za podobny standard (50€ za domek z dwiema sypialniami).
3 sierpnia 2015
Jeżeli nie szukacie Willi z basenem 2m od morza za 20€ za dobę, jedźcie w "ciemno" a nie kupicie kota w worku tylko to co konkretnie obejrzycie i wybierzecie.
Pozdrawiam