Właśnie z powodu pogody w warto wydać więcej i na wakacje pojechać do Chorwacji
-
AngelikaWakacje w Chorwacji spędzam bodajże od co najmniej 10 lat. Nie przypominam sobie w tym okresie żadnej przerwy. Wielu znajomych pyta mnie przede wszystkim o koszty porównując je do kosztów spędzenia urlopu w Polsce. Wszystko zależy oczywiście od standardu w jakim spędzamy urlop zarówno nad Bałtykiem jak i nad chorwackim Adriatykiem. Porównywać można standardy lecz porównać też trzeba warunki pogodowe.
17 lutego 2018
Ilość słonecznych dni podczas urlopu w Chorwacji nigdy nie zrówna się z ilością słonecznych dni spędzając urlop nad polskim morzem.
Zwykle będąc nad Adriatykiem jestem w stałym kontakcie z rodziną lub znajomymi którzy ten sam okres spędzają swój urlop nad Bałtykiem. I powiem wam że przez te wszystkie lata jeszcze nigdy nie zdarzyło się bym będąc w Chorwacji żałowała że nie jestem nad polskim morzem gdyż pogoda byłaby tam lepsza.
Wypoczynek w moim mniemaniu to zaleganie właśnie na plaży wygrzewanie się w słońcu i zażywanie kąpieli w ciepłej wodzie. To wszystko gwarantuje mi właśnie Chorwacja. Klimat panujący w tym kraju w zupełności spełnia moje potrzeby. I to ze względu na pogodę właśnie w Chorwacji spędzam wszystkie możliwe wakacje urlopy i wyjazdy. -
TomekNie wnikając w szczegóły w roku 2018 lato jest równie gorące jak w Chorwacji. zaryzykowałbym nawet stwierdzenie że odczuwalna temperatura u nas jest ciut większa niż w Chorwacji A to za sprawą wilgotności powietrza. u nas w powietrzu jest więcej wilgoci Podejrzewam i przypadku takiej samej temperatury jest ona bardziej odczuwalna.
30 lipca 2018
wilgotne gorące powietrze oblepia nasze pory przez co czujemy się jeszcze bardziej zgrzani. W Chorwacji powietrze jest jakby bardziej suche przez co upały nie są tak dotkliwe jak u nas.
Aczkolwiek druga bardzo ważna sprawa to przyzwyczajenie a raczej brak przyzwyczajenia do wysokich temperatur. gdyby w Polsce Takie temperatury były standardem organizmy by się przyzwyczaiły tryb pracy byłby zmieniony i żyłoby nam się o wiele lepiej.
Tak czy inaczej również kocham Chorwację właśnie za upalne lato i nie ma że murowaną pogodę. spośród 10 pobytu w Chorwacji raz tylko Zdarzyło się że Lato było dość kapryśne.