Jak długo jedzie się z Polski do Chorwacji?
-
KaśkaCześć, tata zabiera nas w tym roku na wakacje do Chorwacji, niestety samochodem a nie samolotem a to tak daleko. I zastanawiam się z bratem jak długo jedzie się samochodem z Polski do Chorwacji nad Adriatk. Mieszkamy pod Warszawą, nie wiem czy pojedziemy w dół przez Czechy czy w bok przez Niemcy ale czytając forum i różne trasy dojazdu wyszło nam że jak się jedzie do Sibenika lepiej jest pojechać przez Brno, Wiedeń, Maribor i Zagrzeb. Ile taka trasa może zająć dni i godzin? Bo strasznie nie lubię jezdzić samochodem, na takich długich trasach zlę się czuje, aviomarin nie pomaga - chciała bym być na wakacjach w Chorwacji ale bardzo stresuje mnie ten przejazd.
4 lipca 2014 -
AdamTo zależy jakim samochodem, jaką trasą i jaki styl jazdy preferuje Twój tata. Generalnie z Warszawy do Chorwacji myślę że spokojnie w 13-15 godzin można dojechać, wyruszając na noc gdy grogi są puste i nie ma korków. Na autostradach w Niemczech nie ma ograniczeń prędkości więc można trochę nadrobić średnią prędkość przejazdu trzymając 150km/h Generalnie jeśli nie traficie na korki przy wjezdzie do samej Chorwacji to trasę tą można pokonać na prawdę w fajnym czasie.
12 lipca 2014 -
AlaNie wiem jak szybko jedziecie, ale my jak kiedyś jechaliśmy ze Szczecina na motorze do Chorwacji to podróż rozkładaliśmy na 3 dni, teraz jak jedziemy samochodem to trasę rozkładamy na dwa dni albo noc i dzień, bądź dzień i noc.
19 lipca 2014
pozdrawiamy