Wyprawa motocyklowa do Chorwacji
-
RadekCześć, planuje wyprawę motocyklem do Chorwacji, jednak mam kilka wątpliwości. Czy podróżowanie na motocyklu w Chowacji jest modne? tzn czy dużo turystów wybiera się tam na wakacje motocyklami? Nie wiem jeszcze z jakimi kosztami muszę się liczyć. Cenę paliwa sprawdzić jest najłatwiej, jednak co z pozostałymi kosztami? Czy za motocykl w Chorwacji na autostradach płaci się mniej? Na campingach również można liczyć na jakieś zniżki? Proszę o kilka podpowiedzi od ludzi którzy mają jakieś doświadczenie w podróżach motocyklami.
26 stycznia 2014
pozdrawiam -
TomekSpoko jedź - w Chorwacji motocykl to idealny środek transportu, wprawdzie dojazd będzie trochę męczący, ale samo podróżowanie po Chorwacji na motocyklu to super sprawa. Sam objechałem z północy na południe i powiem że magistrala Adriatycka to najpiękniejsza trasa w Europie. Jak znajdę chwilę to wrzucę kilka fotek i opiszę bardziej szczegółowo.
27 stycznia 2014
pozdrawiam -
KamilaWielu Niemców, Włochów i Austriaków do Chorwacji jedzie właśnie na jednośladach. Większość z nich nie ciągnie ze sobą namiotów i większego bagażu, a jedynie kartę kredytową:)
29 stycznia 2014
Chorwacja jest rajem dla motocyklistów, ciepło, sucho, praktycznie nie pada deszcze a jak już pada to raptem przez chwilę.
No i w korkach nie trzeba stać - policja w Chorwacji jest bardzo tolerancyjna dla motocyklistów. -
WojtekTeż mi się strasznie chce pojechać na wakacje motocyklem, ale obecnie syn i żona by się chyba obrazili gdybym do Chorwacji pojechał sam, tzn bez nich. Właśnie - jak sobie radzicie z wyjazdami na motowakacje nie zabierając swoich dzieci, żon itp. czy jest jakiś inny dobry sprawdzony sposób niż motocykl i przyczepka do osobówki? :)
26 lutego 2014