Fala upałów w Chorwacji
-
KrystianCzęść, właśnie jestem z rodziną w Chorwacji na Istri w Porec, i powiem wam że masakrycznie jest gorąco. dziś 31stC jednak na jutro i kolejne dni zapowiadają 33 i 34 stC. Woda w basenie na campingu jest cieplejsza niż ta w kranie. a wodą w adriatyku jest tak ciepła że jak się wchodzi to ma się uczucie jak by wchodzić do talerza z ciepłą zupą. masakra tu jest, wiedziałem że w Chorwacji jest gorąco, ale że aż takie upały tu są to nie podejrzewałem.
25 lipca 2013 -
TomekW tym roku w Polsce również jest ciepło a nawet powiedzieć można że upalnie. Pogoda typowo Chorwacka, jednak niebo zachmurzone. jak tłumacze znajomym że w Chorwacji taka pogoda to standard a często nawet niebo jest przez cały dzień bezchmurne to nie wierzą.
4 sierpnia 2013 -
SebastianW tym roku w lipcu temperatury były odpowiednie jak dla tego regionu czyli 29-32 stC, jednak w sierpniu wiele dni temperatura w Chorwacji osiągała 38-39 stC w cieniu a nocami było po 28 stC w środku nocy !!!
15 sierpnia 2013 -
CaterinaBoskie temperatury! :) Oby we wrześniu jeszcze coś nich pozostało. Większość wyjazdów do Chorwacji udało się jeśli chodzi o pogodę, choć w ciągu kilku lat wyjazdów bywało że kilka razy złapało nas Bora. Nie polecam spać wtedy w namiocie u stóp jakieś wielkiej góry !
27 sierpnia 2013