W Chorwacji strasznie śmierdzi papierosami
-
KasiaPo wejściu Chorwacji do Unii Europejskiej powini dostosować swoje prawo do Unijnych standardów i zabronić palenia papierosów w miejscach publicznych. Od wielu lat jestem co roku na wakacjach w Chorwacji i muszę powiedzieć że nic nie przeszkadza mi tam kardzo jak palenie papierosów na każdym kroku.
24 lipca 2013
Siedzę w restauracji w oczekiwaniu na zamówienie i nic tylko smrud papierosów z sąsiedniego stolika, jem otrzymaną wkońcu potrawę. smrud papierosów z kolejnego stolika. czekam w kolejce z dzieckiem w lodziarni znów śmierdzi papierosami. nawet na plaży nie można nacieszyć się zapachem morza bo śmierdzi co chwilę papierosami. -
WaldekA tak przy okazji papierosów w Chorwacji, to ile kosztują papierosy? Co jak co ale są też nałogowi palacze którzy po prostu muszą sobie zapalić. Choć sam pale papierosy, to nie wyobrażam sobie żeby palić papierosa w lodziarni, czy w fastfodzie. Choć znając pogodę w Chorwacji, to każdy palacz wykozystuje chwilę bycia w cieniu niż potrzebę zapalenia papierosa w lodziarni.
24 lipca 2013 -
TomekZgadzam się, po tym jak Chorwacja wstąpiła do Unii Europejskiej, powina zacząć wprowadzać unijne standardy a więc zabronić palenia papierosów w miejscach publicznych - a do takich należą właśnie plaża i miejsca gastronomiczne!
4 sierpnia 2013 -
SebastianZgadzam się - palenie papierosów w Chorwacji staje się coraz bardziej nachalne. być może dlatego że w naszym kraju i w większości krajów Unii Europejskiej palenie papierosów w miejscach publicznych jest zabronione lub ograniczone. Mam nadzieję że skoro teraz Chorwacja stała się członkiem europejskiej wspólnoty to również wprowadza tam ograniczenia w paleniu papierosów wzorem inych krajów unijnych.
17 sierpnia 2013