Na którą wyspę pojechać najlepiej?
-
KrystianCześć, Która z Chorwackich wysp podoba wam się najbardziej i dlaczego? Ja miałem okazje być na wyspie Krk, na Pag oraz ostatnio na wyspie Hvar i choć każda z tych wysp jest piękna i ma w sobie coś charakterystycznego i niepowtarzalnego to chyba jednak najbardziej podoba mi się Hvar. Być może że na pozostałych wyspach byłem wielokrotnie i mi się już trochę znudziły i opatrzyły a może powodem jest to że Hvar jest tak daleko i że płynąc trzeba tam promem, to wszystko daje naprawdę wspaniałe wrażenia. Wyspa jest przepiękna a miasteczka takie jak Jelsa, Vrboska skończywszy na przepięknym mieście Hvar. No cudnie zresztą sami zobaczcie i oceńcie.
Hvar - najpiękniejsza wyspa w Chorwacji -
EnnioWyspa Brač, Povlja
Wyspa Brač -
TomekNajpiękniejsza wyspa Chorwacji na jakiej byliśmy to chyba Hvar. Jest duża dzięki czemu znajdują się na niej miejsca bardzo skomercjalizowane, ale i praktycznie niedostępne. Jeśli ktoś ma ochotę spędzić trochę czasu sam na sam z przyrodą, nocą oglądać gwiazdy na krystalicznie czarnym niebie to południowo-zachodnia częśc wyspy jest taka właśnie, prawie że nietknięta przez człowieka. Hvar to również piękne miasta z przepiękną tradycją, miasto Hvar ze wspaniałą twierdzą Spanjola królującą nad miastem, miasto Jelsa, Stari Grad czy Vrboska to prawdziwe perełki architektoniczne. Taka właśnie jest Chorwacja. szczególnie polecamy spędzić wakacje na wyspie Hvar. Już samo wpłynięcie na nią promem ze Splitu to super atrakcja.
8 lutego 2015 -
WaldekWyspa Krk, jest super bo serwuje przepiękne widoki. Jest pełna lagun i zatok, plaże na niej są w zdecydowanej większości kamieniste. No i najważniejsze że na wyspę Krk wjechać można wygodnym i tanim (w porównaniu do promów) mostem. Generalnie na wyspie bardzo fajne do zwiedzania jest miasto Krk, a do zamieszkania i wypoczywania polecam miejscowość Baska.
Miejscowość Baska na wyspie Krk -
AgataJedzcie na Korculę. Ta wyspa jest najmniej oblegana przez turystów. Brać jest najbardziej naturalną i kameralną wyspą. Nie ma oklepanych i typowo komercyjnych miasteczek. Cisza, spokój, czego chcieć więcej.
9 lutego 2015 -
JanuszZ Polski to najlepiej jechać na wyspę Krk, bo jest najlepszy dojazd, jadąc zarówno przez Włochy jak i przez Słowenię. Jest połaczona mostem i nie trzeba płacić dodatkowo za prom, stać w kolejkach i tracić czasu. Krk jest dużą wyspą więc jest w czym wybierać, ma kilka wyjątkowo pięknych kurortów jak Baska czy Punat czy samo miasto Krk jest bardzo piękne. Generalnie kilka razy jezdziliśmy na wakacje do Chorwacji i wybieraliśmy właśnię wyspę Krk bo jest względnie niedaleko, łatwo się tam dostać i wydostać i przepiękne ma plaże..
21 marca 2015